Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, rád bych se zeptal, co se ví o objektu doutníkového tvaru, ležícího v kráteru na odvrácené straně měsíce ? Snímek je pod číslem   AS15-P-9630   a stačí jej vyhledat v databázi Lunárního a planetárního institutu ...   http://www.lpi.usra.edu/  Snímek je znám i z bližšího pohledu, ale ten byl již s databáze vyřazen. Je dohledatelný jen snímek s číslem, ale ne v ofi zdroji, který tam, ale dříve byl. Je na něm patrné, že to není součástí podloží. Na youtube je třídílné video o misi Apollo 20 na měsíc , nechci řešit zdali jsou tyto velmi blízké a konkrétní záběry přeletu nad tímto objektem pravé, ale jde mi o to jestli existují oficiální záběry objektu či stanovisko k této problematice? Video na youtube, kde se statický záběr, nikoli ladění čočky kamery, přibližuje k objektu ( zvětšení ve fotoshopu ) je evidentně fake. Obraz je kontrastně přepálen,objekt je tam součástí skály, tam kde jsou stíny objekt pokračuje pozvolna do podloží. V záběru je zjevně zapomenutá  a vykrojený část obrazu kráteru, posunutá tam kde být nemá. je to podvod. Pokud tam je takto podivný objekt a v žádném jiném kráteru se něco podobného nenachází , je podivné že to už dávno Nasa oficiálně nezkoumá , nefotí a neřeší!

1 0
možnosti
Foto

http://s10.postimg.org/pc4eszs6x/LEV.jpg ...tady je můj příspěvek do zvířecí galerie na Marsu :-) jde jen o mou invenci, snažil jsem se zvýraznit, jen to co tam je viditelné, rýhy atd. Napřažená tlapa už je více domyšlená :-) Je to, ale zajímavé ! Chystám ještě k tomu povídání do blogu. Dám Vám pak odkaz .

2 0
možnosti

Hezké. Já jsem nějak prošvihl ten článek se sloní hlavou na Marsu, tak se k tomu nenuceně vrátím, protože tady k těm záhadám nemám, co říct, nevadí? :-)

Tak k tomu Marsu - jak to, že jsou na Marsu vulkány, ztuhlé lávové proudy a další projevy sopečné činnosti, když na Marsu nejspíš nikdy neexistovala desková tektonika? Jsem nějaký zmatený a nedokážu na tento problém najít odpověď. Předem díky za jakýkoli nápad. :-)

1 0
možnosti
Foto

Pěkný článek o deskové tektonice na Marsu na Marsu je zde http://osel.cz/index.php?clanek=6420

Ještě mrknu na kosmonautix.ce tam se něco podobného také řešilo ale bude potřeba víc času, bylo to ve vláknu o Curiosity a to má už 178 stránek.

Jinak díky za zastavení.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 813x
Fotím rád Měsic, oblohu a město Znojmo.

Seznam rubrik